Sai facing the Victoria Harbour, you can look

Sai Wan Ho is characterized by the coexistence of old and
new, some residential giants flocks, elegant environment, while some buildings,
open-air markets, fruit stalls, newsstands, cooked food stalls, hawkers
everywhere, through a few streets, In two worlds. Some old mansions, which are
sandwiched between new types of housing estates, have an exceptionally high
density of dwellings and buildings, all of which are visible to the public like
a foreign world in a highly civilized and big city.  My project site is located in Soho area of
Sai Wan Ho, It is surrounded by Lei King Wan residential buildings, there is a
school and children’s playground nearby, and there is a very nice tree garden
view at the playground, And facing the Victoria Harbour, you can look directly
to Kowloon and have a sea view, and the Harbour Park is another unique element
of SoHo East. You will meet with tourists walking in the sea breeze blowing
pets.

My design project is to design a library, And join the
coffee shop and education centre as a second program, The education centre is
mainly offered to students in neighbouring schools, The coffee shop mainly
hopes to tie in with Soho’s food culture and provide a more comprehensive
reading experience, there is no coffee shop nearby but local residents like to
buy coffee to rest in the Harbour Park, So local residents need to go far to
buy coffee, So increase the coffee shop this second program, I hope in the
second program can facilitate the residents of the road and with the local
culture, I hope the second program can be convenient for residents around and
to tie in with the local culture.

Your time is important. Let us write you an essay from scratch
100% plagiarism free
Sources and citations are provided


Get essay help

In the design, I mainly hope to provide more indoor and
outdoor reading space, so that readers can enjoy the garden view and sea view.
And this is a public building, so I hope all the circulation  and experiences are clear and simple so that
the public can easily use and feel this library, But also in terms of shape and
hope to be more compatible with the form of the local buildings and will not be
too prominent in form, be interdependent with the surrounding environment and
coexist peacefully with the surrounding environment without attempting to
undermine or defeat their immediate background, In the material will be mainly
used cement and wood, Hope to create a quiet and restrained environment, to
create a good thinking space, reading space.

In design,
it is hoped that the implicit and simple aesthetic that Jun’ichir? Tanizaki
mentioned in, In Praise of Shadows, The building complies with the environment
and uses a humble gesture to give priority to the environment over the
building, I think that a library is a place for people to pursue knowledge and
calm thinking. Therefore, I think that represents a space for giving birth to
knowledge so I hope to provide a space for thinking and reading through some
calm and simple design coupled with soft and not intense light.

“If light
is scarce then light is scarce; we will immerse ourselves in the darkness and
there discover its own particular beauty.”

? Jun’ichir? Tanizaki, In Praise of
Shadows

 

I mentioned
in the design, I hope to provide outdoor and indoor reading space, hope in the
light and dark on the reader with the different mood to read and feel thinking
experience, and space experience, And I think darkness can make you focus more
on light, Therefore, I hope to create some darker reading space for design and
to let in the natural light through the window. I think this will allow the
reader to watch out of the window and what I want to make the reader enjoy the
scenery, more gloomy environment with some natural scenery in the future, I
think this is an interesting reading and thinking experience. In the design
hope to return to the basic, let the reader experience the beauty of space from
thinking, nurture knowledge in reading, And I think the two are complementary,
from the light reading space to obtain knowledge and dark thinking space to
reflect on knowledge, I hope from the light reading space and dark thinking
space to balance.

I think
Kengo Kuma can express Jun’ichir? Tanizaki mentions aesthetics in in praise of
shadows. I think he’s designed to show humility and respect for the environment
and to express the aesthetics of in praise of shadows, His thinking is no
longer confined to the building itself, but focuses more on the relationship
between architecture and mankind and nature. Focusing on the blend of
architecture and nature, Kengo Kuma looks for a rich and solid connection
between the building and its location. The artwork is very Oriental Zen.

Yusuhara
Wooden Bridge Museum

I think this
project can fully express his architectural aesthetics. Inspired by the
traditional cantilevered architecture of China and Japan, combining traditional
Japanese aesthetics with contemporary architectural elements, the building aims
to harmonize the architecture with the surrounding natural landscape. This
seemingly floating building consists of numerous interweaved wooden beams, all
supported by a central pillar at the bottom of the building. Highlight the
whole wood structure of the main building. The building is designed as a
triangle, a form that echoes the contours of nearby mountains and surrounding
buildings. The glass platform at the top of the museum introduces the necessary
natural light to the interior to facilitate the integration of the building
with the surrounding environment. The wood used is processed by the local town,
this expresses In Light of Shadows which refers to “pure gleam on the
wall, over any decoration”. Kengo Kuma’s work seems to blend into the
infinite blend of sharp edges with no clear focus. The building stands on the
ground, coexists peacefully with its surroundings and does not attempt to
undermine or frustrate the current context. They are simple, straightforward,
and respect everything there.

From In
praise of shadows understand Japanese aesthetics and light perception of space,
and from Kengo Kuma’s architectural philosophy to understand how the building
blends with the local environment, as well as the architectural Zen. This led
me to consider the influence of indoor lighting on the space as well as to
integrate with the local community environment into the design of the surrounding
area.